Enviat per: verdurita | 08/07/2014

Ens adherim al Manifest de suport a Salvem Gallecs

[extret de Salvem Gallecs]

L’INCASÒL I ELS AJUNTAMENTS DE MONTCADA I SANTA PERPÈTUA CONTINUEN VENENT-SE GALLECS A TROSSOS COM EN EL PASSAT FRANQUISTA

Malgrat que els polígons i les urbanitzacions de Gallecs tenen multitud d’edificis abandonats i d’espais sense ànima, l’Incasòl, i els ajuntaments de Montcada (CIU, PSC i ICV) i el de Santa Perpètua (CiU, ICV, PxC, PCCA) continuem mossegant el ja moribund territori.

MANIFEST

L’INCASÒL ES VEN GALLECS. PER QUÈ CALLEN ELS AJUNTAMENTS?

Gallecs és un espai únic situat en plena regió metropolitana de Barcelona. Aquest és el pulmó de la plana vallesana i el resultat de més de 30 anys de lluita social. La seva ubicació, envoltat de la ferotge urbanització indiscriminada, li dóna un valor immens. El característic mosaic agrícola, la biodiversitat i la proximitat a les zones urbanitzades li atribueixen immenses qualitats que cal defensar sense embuts. A més, la seva funció ecològica i connectora, fa que sigui un lloc idoni per a més de seixanta espècies d’aus (algunes en perill d’extinció) que vénen a niar cada any, a més de les que hi són de passada i hi reposen durant les llargues migracions.

Per tant, l’objectiu és garantir la màxima protecció de l’espai davant les constants amenaces d’urbanització que rep Gallecs; la protecció del patrimoni natural, biològic, cultural i paisatgístic han de ser compatibles amb l’aprofitament de l’espai per part de la ciutadania.

En les darreres setmanes, l’INCASOL i l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda han signat un acord per tal d’urbanitzar i desenvolupar un nou sector industrial a les portes de l’espai.

Per tots aquests motius, demanem:

1.- L’aturada del procés de desenvolupament d’un nou sector industrial a Can Banús a tocar del PEIN de Gallecs i cercar solucions alternatives tenint en compte l’actual situació de molts polígons industrials propers que estan desocupats.

2.- L’augment de superfície protegida inclosa al PEIN de Gallecs, fent-lo compatible amb la seva característica de connector ecològic i d’espai de biodiversitat.

3.- Cercar l’instrument de gestió adequat que augmenti el grau de protecció de l’espai.

4.- Accelerar els tràmits corresponents per classificar les activitats permeses a Gallecs i evitar activitats incompatibles.

A GALLECS NI UN TROS MÉS!

ADHESIONS: SalvemGallecs@gmail.com

ENTITATS ADHERIDES

ADENC, Ara Mollet-ERC, ARRAN Granollers, Assemblea de Joves de Santa Perpètua, Assemblea de l’Esquerra Alternativa per Barberà, Associació Animalista Libera, Associació d’Amics de la Pedagogia Terapeutica, Associació de Veïns de l’Espai Rural de Gallecs, ASiA Associació Salut i Agroecologia, Ateneu de Gallecs, Candidatures Alternatives del Vallès, Casal de Joves Enfarrats de Palau Solità i de Plegamans, Casal Popular El Tabaran, Comitè Comarcal del PSUC Viu del Vallès Oriental, Confederació de Federacions d’Associacions Veïnals de Catalunya, Cooperativa de Productores i Consumidores La Unió de Poblenou-La Datzira, CUP de Montcada, CUP de Palau, CUP de Santa Perpètua, DEPANA, Entesa per Sabadell, ERC Montcada i Reixac, ERC Palau-Solità i Plegamans, ERC Parets del Vallès, ERC Santa Perpètua, Federació d’Associacions Veïnals de Mollet del Vallès, Gmamir-ea Ong Medioambiental Montcada, IxM-CUP Mollet, JERC Vallès Occidental, JERC Vallès Oriental, L’Esquerda de Granollers, Plataforma per a la Defensa de Gallecs, Procés Constituent al Baix Vallès, Procés Constituent de Palau-Solità i Plegamans.

ADHESIONS INDIVIDUALS

Albert Lizarraga Seijas, Albert Roca Enrich, Alberto Godoy Ramallal, Alexandre Gómez Izquierdo, Antoni Petit, Antoni Vicente Gras, Antonio Mateo Comellas, Carles García Jovells, Dani Banús i Codina, David Cano Canal, David Clarà García, Gerard Altayó i Isern, Emilia Omella Moreno, Ester Díaz Cortés, Fabià Díaz-Cortés, Fernando D. Saz Corcho, Jaume Noró Camats, Joan Ventura Fortuny, Jordi Herrero, Josep Capdevila Vilatimó, Lluc Fernández Trancoso, Manel Xicota Clement, María Carmen Merino Benítez , Maria Teresa Tejedor, Maria Victoria Garcia Duran, Mariano Varela, Marta López Sánchez, Miquel Tur Ibañez, Montserrat Mateo Omella, Montserrat Moñux Campi, Nati Trancoso, Nil Altayó Isern, Nuria Folch Calzada, Núria Mateo Omella, Oriol Escura Herencia, Pol, Ansó Ros, Raul Fernández Garcia, Samuel Leal García, Sergi Borruey, Sergi Canet, Simona Omella Moreno, Xavi Arderius.

[extret de Salvem Gallecs]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

HUMOR GRÀFIC I DRETS LABORALS

PRIMER CONCURS INTERNACIONAL D´HUMOR GRÀFIC EN DRETS LABORALS

El remolí

quadern de resistència local

arrcirehom

Agricultura i Ramaderia de Responsabilitat Compartida - Manresa

Banc Expropiat de Gràcia

Teixint xarxes de suport mutu. Expropiant bancs al capital

MESPILUS

Cooperativa de Consum del Poblenou

La Repera

Jornades de trobada i debat entre pagesia i consumidors en l'agroecologia

colesicabras

verdes como coles, bravas como cabras

Food Sovereignty Global

Cooperativa de Consum i Producció Ecològiques

Austrian Adaptation

Expat life in Austria & Part-time Travel

Stop Monsanto / Stop-monsanto.es

Alimentos transgénicos qué son y por qué presentan una amenaza. #stopmonsanto

XAC

Xarxa d´Agroecologia de Castelló

PALABRE-ANDO. Porque contar es otra forma de caminar. Textos de Gustavo Duch

Mucha gente pequeña, en muchos lugares pequeños, cultivarán pequeños huertos...que alimentarán al mundo.

30 panxes

Cooperativa de consum ecològic de La Sagrera

i un rave!

Cooperativa de Consum Agroecològic

La Garangola

grup de consum ecològic del barri de la Sagrada Família

qué hago con mi cesta de verduras

Cocinando con lo que llega en nuestra cesta semanal de verduras ecológicas.

Argelaga

Revista llibertària contra el desenvolupament.

les Horteres de la Ribera

Cooperativa de consum del barri de la Ribera (Casc Antic, Barcelona)

Ateneu La Flor de Maig

Espai veïnal per a la creació d'un barri més lliure i just

KanPasqual

Just another WordPress.com site

Estèvia Poblenou

Benvinguts al bloc d’Estèvia, associació de consum responsable al barri del Poblenou de Barcelona.

MESPILUS

Cooperativa de Consum del Poblenou

%d bloggers like this: