Enviat per: verdurita | 05/06/2013

15J Jornada Fem Coop 2013

(extret de http://laciutatinvisible.coop/ciutat/15j-jornada-fem-coop-2013/)

Us presentem el programa de la jornada Fem Coop 2013 “Femení i plural: les dones i les cooperatives”, que enguany la dediquem a conèixer, donar major visibilitat, aproximar les possibilitats i limitacions que presenta l’economia social per les dones. L’activitat es realitzarà al Col·lectiu Ronda (Carrer Trafalgar, 50 de Barcelona) el proper 15 de juny de 10 del matí, a 7 de la tarda.

Ens volem aproximar a la situació de les dones a l’economia social, i a les relacions de gènere que es practiquen a les cooperatives de treball per saber si aquestes estructures afavoreixen el desenvolupament professional i econòmic de les dones en igualtat de condicions. Us proposem un seguit de taules que ens ajudin a esbrinar si les cooperatives de treball constitueixen una alternativa real d’autoocupació i un laboratori de pràctiques positives per a la democràcia econòmica i l’equitat de gènere.

10h Taula “Dones i iniciativa econòmica”

La fórmula cooperativa representa un gran avenç en la democratització del dret i l’accés a la iniciativa econòmica. Les cooperatives com a mitjà d’accés a l’ocupació poden implicar una solució a situacions d’atur i alhora millorar les condicions i flexibilitzar els ritmes de treball per fer-los compatibles amb les altres esferes de la vida. En el cas de les iniciatives impulsades per dones, la pràctica de la iniciativa econòmica implica encara un pas més enllà en l’assoliment de la igualtat plena, comparable a l’accés generalitzat de les dones al treball assalariat durant el segle XX.

En aqueta taula comptarem amb la participació de Lola Sanjuan, presidenta de l’Asociación de Mujeres Empresarias Cooperativistas de Andalucía (Amecoop) i una representant de l’Escola de Dones Emprenedores-Barcelona Activa (Odame), ambdues entitats adreçades a promoure la iniciativa econòmica individual i col·lectiva de dones.

11.30h Taula “Dones i accés al crèdit”

En un panorama europeu i estatal on les dones només accedeixen nominalment al 6% i 3% dels crèdits per a engegar projectes econòmics, el suport financer per posar en funcionament les seves iniciatives prové majoritàriament de l’entorn familiar o proper.

En aqueta taula comptarem amb la participació de Rosa Miró i Núria Suñé, membres del Coop57(Serveis Financers Ètics i Solidaris), Maite Palomino de la Fundació Internacional de la Dona (FIDEM), iJosep M. Gasch, secretari del Patronat de la Fundació Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA), entitats amb línies obertes per facilitar l’accés a finançament a projectes impulsats per dones i d’interès social.

16h “Tendències i possibilitats de l’economia cooperativa per a les dones”

Els diferents estudis sobre la situació de les dones a l’economia cooperativa a l’Estat espanyol i a Catalunya il∙lustren que aquest sector és més favorable per la participació laboral de les dones, que els permet accedir a categories i nivells salarials més equitatius respecte els homes, així com accedir en major mesura a llocs de direcció i responsabilitat. Un model d’empresa que, d’altra banda, integra de manera natural en el funcionament normal del projecte econòmic el sentit de la responsabilitat social.

En aqueta taula comptarem amb la participació de les responsables de la recerca en curs “Femení i plural: les dones a l’economia cooperativa”, guanyadora dels ajuts Francesca Bonnemaison 2012; deMònica Reig, coautora de la investigació “Realitats i reptes del cooperativisme de treball i de serveis a Catalunya” (Fundació Seira) i una persona responsable del “Estudio sobre la realidad social y laboral de las mujeres en las Cooperativas de trabajo Asociado en España” (Confederación Española de Cooperativas de Trabajo Asociado) per confirmar.

17.30 “Les dones a les cooperatives”

Taula rodona en què intervindran cooperatives formades íntegrament per dones, que incorporen la perspectiva de gènere en la seva activitat econòmica i proven d’implementar polítiques aplicades de conciliació. Ens interessa compartir amb elles en quin grau i de quina manera les cooperatives de què formen part basteixen i practiquen metodologies d’organització del treball i bones pràctiques en matèria d’equitat, conciliació, sostenibilitat i cura i accés al crèdit.

Han confirmat la seva participació Neus Andreu de Fil a l’agulla, SCCL i Pepi Domínguez de Titània-Tascó, SCCL.

Durant tot el dia hi haurà servei de mini-bar i paradeta amb material vinculata amb l’economia social. Esperem comptar amb la vostra participació.

Col·laboren:

   

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

HUMOR GRÀFIC I DRETS LABORALS

PRIMER CONCURS INTERNACIONAL D´HUMOR GRÀFIC EN DRETS LABORALS

El remolí

quadern de resistència local

arrcirehom

Agricultura i Ramaderia de Responsabilitat Compartida - Manresa

Banc Expropiat de Gràcia

Teixint xarxes de suport mutu. Expropiant bancs al capital

MESPILUS

Cooperativa de Consum del Poblenou

La Repera

Jornades de trobada i debat entre pagesia i consumidors en l'agroecologia

colesicabras

verdes como coles, bravas como cabras

Food Sovereignty Global

Cooperativa de Consum i Producció Ecològiques

Austrian Adaptation

Expat life in Austria & Part-time Travel

Stop Monsanto / Stop-monsanto.es

Alimentos transgénicos qué son y por qué presentan una amenaza. #stopmonsanto

XAC

Xarxa d´Agroecologia de Castelló

PALABRE-ANDO. Porque contar es otra forma de caminar. Textos de Gustavo Duch

Mucha gente pequeña, en muchos lugares pequeños, cultivarán pequeños huertos...que alimentarán al mundo.

30 panxes

Cooperativa de consum ecològic de La Sagrera

i un rave!

Cooperativa de Consum Agroecològic

La Garangola

grup de consum ecològic del barri de la Sagrada Família

qué hago con mi cesta de verduras

Cocinando con lo que llega en nuestra cesta semanal de verduras ecológicas.

Argelaga

Revista llibertària contra el desenvolupament.

les Horteres de la Ribera

Cooperativa de consum del barri de la Ribera (Casc Antic, Barcelona)

Ateneu La Flor de Maig

Espai veïnal per a la creació d'un barri més lliure i just

KanPasqual

Just another WordPress.com site

Estèvia Poblenou

Benvinguts al bloc d’Estèvia, associació de consum responsable al barri del Poblenou de Barcelona.

MESPILUS

Cooperativa de Consum del Poblenou

%d bloggers like this: