Enviat per: verdurita | 25/06/2012

Xerrada sobre sobirania alimentària i consum ecològic a l’Ateneu Octubre

On? Ateneu Octubre, carrer Amistat, 14

Quan? Dimecres 27 de juny a les 20h.

El proper dimecres 27 comptarem amb la presència al Poblenou, de l’Associació Xicòria, una comunitat d’economia compartida que des del recolzament mutu i una visió agroecològica treballa per construir una societat més justa. Presentaran el seu projecte cooperatiu en el marc d’una xerrada sobre sobirania alimentaria i consum ecològic a l’Ateneu a partir de les 20h.a

Imatge

El col·lectiu Xicòria, ubicat a Barberà de la Conca, treballa en xarxa en les diferents iniciatives de transformació social. Un dels seus tres eixos de treball és l’horta ecològica.

Es defineixen com un grup de persones «a bord del mateix vaixell». A partir de la convivència i l’autoorganització, els membres de l’associació Xicòria, amb seu a Barberà de la Conca, treballen en un projecte comú en xarxa vinculat a altres col·lectius en les diferents iniciatives de moviments socials al Camp de Tarragona, com ara l’ADV Gent del Camp. El projecte, coordinat per quatre persones, té el suport dels voluntaris que majoritàriament contacten amb el col·lectiu a través de la xarxa de voluntariat internacional en finques ecològiques WWOOF.

Una de les accions més destacades de Xicòria és l’horta ecològica, amb la producció d’hortalissa a la finca de Cantarruella, als afores de Montblanc. Dues hectàrees de terreny en què a més de les verdures i les hortalisses ecològiques també es cultiven arbres fruiters i plantes aromàtiques, una tasca que realitza el montblanquí Joan Cartañà, qui, a més de la finca, comparteix les mateixes inquietuds.

La principal activitat de Xicòria és la distribució de verdures i fruita ecològiques a grups de consum local, a la cooperativa de consum La Bioleta i l’Associació pro Persones amb Discapacitat Psíquica (Aprodisca), amb els quals també treballen en un projecte agroalimentari ecològic comú.

Per tal de difondre l’agricultura ecològica i les alternatives de consum responsable, Xicòria experimenta eines per a l’educació popular i ho fa en dues directrius. D’una banda, realitza tallers de cuina, àpats didàctics (cuina itinerant vegetariana) amb el tast de productes i varietats locals de la pròpia finca, i d’una altra es treballa en la formació per a la sostenibilitat, dirigida als adults (projecte Llar Verdes), en què han participat treballadores de les guarderies Baobab de Tarragona –centres que han apostat per la conversió del menú escolar–. En el projecte Llavor, escolars de set centres de primària de la comarca són els que han realitzat tallers sobre biodiversitat, agricultura ecològica i recuperació de llavor local.

Per més informació mirar el web:  http://xicoriamontblanc.blogspot.com.es/

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Categories

HUMOR GRÀFIC I DRETS LABORALS

PRIMER CONCURS INTERNACIONAL D´HUMOR GRÀFIC EN DRETS LABORALS

El remolí

quadern de resistència local

arrcirehom

Agricultura i Ramaderia de Responsabilitat Compartida - Manresa

Banc Expropiat de Gràcia

Teixint xarxes de suport mutu. Expropiant bancs al capital

MESPILUS

Cooperativa de Consum del Poblenou

La Repera

Jornades de trobada i debat entre pagesia i consumidors en l'agroecologia

colesicabras

verdes como coles, bravas como cabras

Food Sovereignty Global

Cooperativa de Consum i Producció Ecològiques

Austrian Adaptation

Expat life in Austria & Part-time Travel

Stop Monsanto / Stop-monsanto.es

Alimentos transgénicos qué son y por qué presentan una amenaza. #stopmonsanto

XAC

Xarxa d´Agroecologia de Castelló

PALABRE-ANDO. Porque contar es otra forma de caminar. Textos de Gustavo Duch

Mucha gente pequeña, en muchos lugares pequeños, cultivarán pequeños huertos...que alimentarán al mundo.

30 panxes

Cooperativa de consum ecològic de La Sagrera

i un rave!

Cooperativa de Consum Agroecològic

La Garangola

grup de consum ecològic del barri de la Sagrada Família

qué hago con mi cesta de verduras

Cocinando con lo que llega en nuestra cesta semanal de verduras ecológicas.

Argelaga

Revista llibertària contra el desenvolupament.

les Horteres de la Ribera

Cooperativa de consum del barri de la Ribera (Casc Antic, Barcelona)

Ateneu La Flor de Maig

Espai veïnal per a la creació d'un barri més lliure i just

KanPasqual

Just another WordPress.com site

Estèvia Poblenou

Benvinguts al bloc d’Estèvia, associació de consum responsable al barri del Poblenou de Barcelona.

MESPILUS

Cooperativa de Consum del Poblenou

%d bloggers like this: